Nieuwe Site

Hij is er nu eindelijk, mijn site. Beter zou echter zijn dat hij niet bestaat en dat alles wat je hier kan terugvinden wordt opgenomen in een enkele catalogus.
Reeds “40 jaar” verzamel ik postzegels, het ene ogenblik al wat intenser en enthousiaster als het andere, soms lag het even stil wegens nieuwe interesses…. 

Als kind de zegels afweken van brieven en verzamelen in een insteekalbum.
Alle zegels waren goed.  Na de puberteit een deel van de verzameling weggedaan en gefocust op Belgische zegels.

Na een lange pauze in het verzamelen terug interesse gekregen in de zegels maar nu ook in de nevenrubrieken en postwaardestukken. 
Enkele jaren geleden aan een inventaris begonnen en daar kwamen al direct de eerste problemen en frustraties….  Niet alles staat in de Officiële Belgische Postzegelcatalogus. 
Na wat zoeken gelukkig bijkomende catalogi gevonden die allen samen ongeveer het hele spectrum behandelen. 

Natuurlijk was hiermee niet alles opgelost want er is nog ontbrekende info. Niet alles kan gecatalogeerd worden (denk maar aan de vele piraatuitgiftes, sluitzegels, privé-uitgaves van maximumkaarten etc….) maar het belangrijkste wat voor mij ontbreekt is een overzicht van de eerstedagstempels, nergens opgenomen in een catalogus.  Deze zijn belangrijk om een goed onderscheid te kunnen maken tussen eerstedagstempels (al dan niet op FDC, FDS) en welwillendheidsstempels (= stempel veelal met datum van uitgifte zegel maar geen stempel gebruikt door De Post).  
Veel van deze stempels kan je al terugvinden op deze site : https://belgischepostzegelcatalogusafstempelingen.wordpress.com/, Deze maakt integraal deel uit van het grote geheel https://belgischepostzegelcatalogus.wordpress.com/Een aanrader van een site !! Ga zeker eens kijken en helpen bij de opbouw ervan !
Ook een catalogus met alle maximumkaarten uitgegeven door “Max Belgium” of “Belgische Vereniging der Maximafielen” is me onbekend, moeilijk dus om hier een volledig beeld van te krijgen.

En Last But Not Least : Verschillende catalogi betekent natuurlijk ook verschillende classificaties en hoe kan je alles nu best classifiëren ? Er bestaat geen eenduidig antwoord op deze vraag, dus zelf maar starten met deze site die een overzicht wil geven van een mogelijke uniforma classificatie of die op zijn minst de discussie wil openen.
Hopelijk kan dit ook een hulp zijn voor andere verzamelaars.

Alvast veel verzamelplezier gewenst !

Plaats een reactie

Geen reacties om te tonen.
Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag