About

Laatst Aangepast :

Deze website werd oorspronkelijk aangemaakt om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en te delen over alle eerstedagstempels gebruikt doorheen de jaren.  De info hierover staat de laatste jaren wel in Philanews maar voor de periode voor 2000 is de info veel moeilijker te vinden.
Gelukkig kwam ik tijdens mijn zoektocht terecht op volgende site https://belgischepostzegelcatalogusafstempelingen.wordpress.com/ , geen behoefte om nogmaals hetzelfde werk te doen. Nu maar hopen dat er snel een grote historiek voorhanden zal zijn. Ook via volgende site met fdc https://fdc-be-catalogus.jouwweb.be/ zijn er veel eerstedagstempels terug te vinden.
Dan maar besloten om deze site te gebruiken om hier een algemene blog van te maken over filatelie, met de nodige links en een voorbeeld van een classificatie voor Belgische Filatelie.
Inderdaad een classificatie/nummering/codering bestaat reeds, maar het probleem is dat ze niet het hele domein van de Filatelie omvatten.
Zelf verzamel ik al 40 jaar zegels en postwaardestukken, het is pas de laatste jaren echter dat de tekortkomingen van de catalogi voor mij duidelijk werden, zeker indien we niet over een klassieke zegel spreken.

Hopelijk kan dit iets betekenen.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag