Waarom

Laatst Aangepast :

De reden van deze site en deze classificatie is heel eenvoudig. Na 40 jaar verzamelen heb ik ondervonden dat de catalogi zo ook hun tekortkomingen hebben, zowel qua inhoud als qua structuur. Bedoeling is om hier te tonen wat deze tekortkomingen zijn (volgens mezelf), maar ook om aan te tonen dat met een alternatief de meeste ‘problemen’ kunnen opgelost worden. Ik geef op de site hoop ik een duidelijke structuur. In mijn hoofd is het alvast duidelijk, het op papier zetten zal iets meer moeite kosten. In de posts zal ik telkens aan de hand van concrete voorbeelden proberen duidelijk te maken wat nu al die problemen zijn en hoe ik ze aanpak in mijn verzameling.
Enkele van de tekortkomingen :

  • Briefkaarten : hoe nummeren of catalogeren ? volgens de OBP (die niet alle kaarten weergeeft) of via de catalogus van postwaardestukken.
  • FDC : FDC staan vermeld in OBP, maar wat valt onder FDC, is elke eerstedagstempel een FDC en wat met enveloppen met zegel en eerstedagstempel die niet werd uitgegeven door Campo-Rodan, Sonystamps of Bpost/Posthoorn ?
  • Blokken en Vellen, zeker de laatste jaren, wie kent het verschil nog en wat is dat eigenlijk ?
Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag